Monday, December 15, 2008

Mmg Happening!! that'z me..

Ni lah benda yang paling dekat dengan aku ni..klu aku jln ..2 benda ni misti ada..coz aku ni tk reti pakai handbag..mcm remas sgt klu ada handbag..


tiz is my lovely purse...'emilio valentino'..aku beli masa d sarawak..mmg purse ladies 1st yg aku beli guna my duit..

dalam purse tu..ini la benda2 nya..kad student yang aku tak return lagi,..kad bank yang byk lagi belum update..n my dentist..Actually aku ni juz simple person..so dalam purse pun juz basic stuff..

Ish bukan ini yang aku nak story sbnrya ..aku nak sharing my experience pi interview ni..penceramah jemputan utk PLKN.mula2 kami sampai k.k area jam 12.15..interview jam 1.30..jd semntara tu my mum bw plak pi jln2 di Gaya street..tgk hasil2 kraf..mknan tradisonal..buahan..haiwan..ada kucing parsi jual rm1800..mahal siut..dah la panas..bdn dah mandi peluh..

Jam tangan aku dah tunjuk jam 12.45..aku pun bergegas ke Best Western Daya Hotel..tanya receptionist..interview di tingkat 11-orchid room..mula2 tu neves gak..bile tgk wah orang2 yang attend aku tgk dah mcm lecturer..compare dgn aku yang cute n slumber ni sape la..

aku smpt la kenal borak2 dgn sume..kami dibhgikan dalam 3 group..satu group 6 orang..aku group no.2..aku ni tersengih2..group 1 mmg skema..terdiri dr remaja purba..ada yg bapa org n datuk org..veteran la..group aku also ada tp 2 org je..yg lain mcm aku muda2..bile turn aku..aku last dm my group..aku memulakan dengan salam..pastu aku ckp..


"saya sebenarnya blur bila receive call dari eira,tntg interview ni..coz saya sendiri sudah x ingt bile saya pohon.saya ckp lagi..bila saya membaca tajuk yang diberi utk presentation saya terbangga akan 2 benda..saya terbayang akan 2 batang..semua dh take attention..2 btg pokok ..mereka pun confuse..ada yg tanya plak..pokok pa?aku ckp la pokok pisang dan pokok ara..saya terbyg pokok ini bila saya memilih tajuk mengenai kaum-kaum di malaysia..so aku startla isi aku..sebelum kita ckp gah-gah tntg betapa uniknya malaysia..saya lebih suka klu isu ini dimulai dr akarnya..iaitu dr segi latarbelakang dan sejarah..so aku explain tntg proses pembntukan masyakt..sejarah org melayu..cina..india n bumiputera sbh n sarawak..topik 2 aku story pasal adat..last aku story pasal kebudayaan..well aku lega..coz bagi aku..aku dah kuarkan semua yang aku usahakan dlm penyediaan material..aku baca sejarah..buat research..buat revision..wlpun aku tak terpilih tp aku rasa aku dah bagi orang ilmu"..seperti aku bg tau aku mmg suka pada ilmu..dan aku ada teman2 baru..


Balik dr interview..br aku sedar..yg aku blm makan dr pagi..so kami drve thru ke mc donald..my fav.burger is there..burger prosperity..ntah..aku suka makan coz rasa black pepper tu..tp tadi erpaksa share dgn my sis..coz dia also blm mkn..dia kena cirit birit..gara2 minum teh orang kampung..aku cium pun tak sanggup apa lagi nak minum..pastu aku mandi..aku sambung reading novel 'pelaburan Haram'..very nice..aku suka novel mcm ni..thriller koprat..fhm2 jela..klu novel cinta..nanti aku muntah plak,..jd genre mcm ni aku boleh layan..citer tntg saham..itu nanti story la..esok2..


oklah aku dah send assigmnt kawan aku..mata aku pun dah mcm mata panda..my perut pun dah msuk hangin..so mmg tepat pada masanya utk aku zzz..hehe..


Buat Nora:

Kalu ikutkan..aku pi Ranau tau hari sabtu tu..vacation family my mum..tp juz family kami tak pi coz interview aku ahad..klu tak misti aku jumpa ko..boleh ka nanti aku sama bb lepak rumah ko..so kita pi jln2..aku rindu la RANAU..rindu giler...and aku ada plan nak pi pulau..budgetnya dlm rm 30 la utk tmbng..insuran..byran masuk dan life jacket..klu nak join ok gak..juz bgtau je..cuma bukan masa terdekat ni la..mybe awal thn depan ke..

1 comment:

Miss Nora said...

iya..sy mo join la ...
nnti apa2 ko gtau sy a
pulau mana tu???