Monday, February 9, 2009

Next Story..PLKN SAN SHUI

ni nak continue journal kemarin la..
All of uz..cikgu-cikgu memulakan sessi icebreaking kami dengan dengan hampir 388 orang pelatih..kesemua mereka di bahagikan kepada 7 kelas..dan aku cikgu kelas bagi kumpulan 7..aduiyai..all my stewdent ni terdiri dr mereka yang hyper nakal..ada ja idea mereka nak buat lawak..tp layan..coz lepas ni kenala korang dengan aku..hehe..mereka gelarkan kumpulan mereka super seven..lantak la..
Selepas minum pagi..mereka semua mulai naik kelas..utk sessi pembelajaran utk subjek kebudayaan..tp aku tackle mereka dengan nyanyi lagu.
'satu..satu ..saya sayang ibu..
dua..dua..juga sayang ayah..
tiga..tiga..sayang abang..kakak..
satu..dua..tiga sayang semuanya..
sessi ini akan dihandle oleh pasangan cute kami iaitu Kimi dan Anis..
aku banyak gunakan teknik 'Fun & Learn'..aku buat games..aku ajar mereka senaman 'Lai Chi Kang'..belajar tepuk 'Brek'..main pencil..selain buat quiz..klu aku buat quiz..cara itu menjawab kenala dengan iklan..paling aku kelakar..'tiap hari saya'..iklan fair & lovely..mmg kelas kami la yang paling kepoh..dan happening..coz cikgu dia pun sewel2 kan..
Antara stewdent aku yang supporting..dan control macho..

1 comment:

~Nora~ said...

bestkan geng bila jd jl ni???huhu, rindu pla suasana kem..huhu...miss u alot...